Onko somen tekeminen itse sittenkään “ilmaista”?
Kumpi tulee kalliimmaksi - somemarkkinoinnin ulkoistaminen vai itse tekeminen?
On yleistä, että somesisältöä tuotetaan yrityksissä itse. Sisäinen tekeminen ei kuluta samaan tahtiin budjettia ja sisältöäkin syntyy. Mikä voisi mennä pieleen?
Somemarkkinoinnin tekeminen itse voi kaatua sudenkuoppiin, joita ei ole muistettu ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa. Mitä nämä sudenkuopat ovat? Yleisin mutka matkassa on se, että sisällöntuotantoon vaadittava aika aliarvioidaan. Ideoinnille, kuvauksille, editoinnille ja postaamiselle ei ole varattu tarpeeksi aikaa, jolloin sisältöjä tehdään kiireessä. Kiire näkyy julkaisujen laadussa ja epäsäännöllisessä julkaisutahdissa.
Toinen sudenkuoppa tulee esiin siinä kohtaa, kun kuvaukset vaativat erilaisia resursseja. Mallit, rekvisiitat, työvälineet, ajantasainen osaaminen ja oikeat sovellukset uupuvat, mikä hankaloittaa prosessia ja lisää riskiä, että postaukset jäävät kokonaan tekemättä. Resurssien puute saattaa tulla esiin yllätyksenä ja ehkä vasta siinä kohtaa, kun postausta pitäisi olla jo julkaisemassa.
Näiden muutaman pointin lisäksi tulosten analysointi puuttuu tai analysointia ei hyödynnetä käytännön tekemiseen. Kun sisältö on valmis, sen toimivuutta ei seurata. Millaiset postaukset vetävät parhaiten? Tavoittaako tehdyt julkaisut oikeasti niitä ihmisiä, jotka ovat yrityksen unelma-asiakkaita? Jos sisällöntuotannon prosessi sakkaa, tuleeko käytetty työaika sittenkin kalliimmaksi yritykselle, kun sisältö ei tuota toivottua lopputulosta?
Ulkoistamalla yrityksen somen hallinnan, voit luottaa siihen, että tiliä hoitavat tyypit, jotka ovat ajan tasalla sisällöntuotannon lainalaisuuksista. Ulkoistamalla voit myös olla varma, että sisällöntuotanto pysyy säännöllisenä. Ulkoistaminen on kustannustehokasta pitkällä aikavälillä, kun otetaan huomioon viikoittaiset aikaresurssit ja somen jatkuva muutos, joka vaatii tarkkailua.